Pages

Thursday, February 12, 2015

Weleda hair oil




Danas vam pišem o proizvodu koji sam kupila sasvim slučajno, a pošto ga nema kod nas (ja ga nisam viđala) već smišljam kako da dođem do naredne bočice. Naime, ovo ulje možete kupiti na sajtovima kao što su iHerb i Vitacost po ceni od oko 10$ kada je sniženje odnosno 16$ po punoj ceni. Bočica sadrži 50 ml ulja. Ja uveliko planiram sledeću porudžbinu, jer bez ovog proizvoda više ne mogu! Ovo je prvi Weleda proizvod koji sam probala, a moje utiske pročitajte u nastavku posta...




Ulje dolazi u staklenoj bočici, kao i većina Weleda proizvoda. U pitanju je ulje sa mirisom ruzmarina koji je veoma intenzivan, ali prijatan i dugo se zadržava u kosi. Može se koristiti na klasičan način (par kapi ulja se stavi na mokru ili suvu kosu, pre svega na krajeve), ali i kao uljani tretman pri kom se koristi nešto veća količina proizvoda. Ja sam čitala recenzije stranih blogerki (kao i uvek kada kupujem nešto čega nema kod nas) i videla da većina njih ovo ulje koristi kao tretman, pa sam i sama odlučila da probam. Isprobala sam ga na tri načina. 
Prva dva puta sam ga nanosila na suvu kosu, a treći put na mokru. Kako kosa mnogo bolje upija blagodeti ulja kada je mokra, nastaviću da ga koristim na taj način. Rezultati su bili fenomenalni nakon svakog tretmana.


 Prvi put sam stavila značajnu količinu ovog ulja samo na rep tj. na krajeve kose. Kada kažem "značajnu količinu" ne mislim pola bočice, ali dosta više od one uobičajene količine za ulja. Znači, nanela sam samo na rep kako ne bih umastila ostatak kose i onda rep uvila u kesu. Tako sam držala nekoliko sati. Izabrala sam dan kada nisam morala napolje da bi ulje što duže stajalo na kosi. 
Naredni put sam odlučila da budem hrabra i nanesem ulje na celu kosu, od korena do vrhova. Kosu sam podigla šnalama i dobar deo dana provela sam tako. 
A onda sam, poslednji put nanela ulje na celu kosu, ali nakon što sam je pokvasila. Dobro je poznato da dlaka mnogo bolje upija nakon što se pokvasi, jer se otvori, tako da je ovo način na koji nastavljam da ga koristim.
Rezultati su neverovatni! Nakon što isperem ulje, kosa bude mekša nego nakon maske, inače. Tako da možete zamisliti koliko divna bude tek nakon ostalih koraka nege. Dlaka je mnogo smirenija, tako da više ne osećam potrebu da je peglam nakon svakog pranja (za to je u velikoj meri zaslužan i šampon koji koristim, o kom sam pisala ovde). Još jedna stvar koju primećujem jeste da mi je kosa veoma brzo porasla i kada vidim neke svoje slike iz oktobra/ novembra ne mogu da poverujem koliko mi je kratka kosa tada bila.

Ako želite post o nezi kose i ostalim proizvodima koje koristim, napišite mi u komentarima!
Koja su vaša omiljena ulja za kosu?
Pozdrav :)

8 comments:

  1. U sastavu nema Ruzmarina???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dodat je miris ruzmarina iz etericnih ulja (fragnance/ parfum). Nisam se dobro izrazila, izvinjavam se. Evo, ispravila sam tu recenicu u postu :)

      Delete
  2. Iznenadila sam se kada sam videla naslov posta jer prvi put čujem za ovaj proizvod iako često koristim Weledine proizvode i volim ih. Standardno, nema ih kod nas a baš mi se čini kao interesantan i dobar proizvod. Šteta! L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam cim sam ga videla na ovim sajtovima pocela da guglam ima li ga kod nas i da pitam po apotekama ali nista... Odlicno je ulje! Evo ja sam malopre nalravila porudzbinu na iHerb-u samo zbog njega (tesko mi palo hehe) :)

      Delete
  3. jako zanimljiv proizvod i odlični savjeti za korištenje :D
    obožavam ulje i sve češće ih koristim u njezo kože, kose .. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam isto pocela da koristim ulja za sve i svasta i prijaju mi :)

      Delete
  4. Steta sto tog ulja nema i kod nas. Imala sam prije njihov tonik za jacanje i rast i bio je odlican. Bas bih voljela probati i ulje, moram ga nabaviti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nabavi ako mozes, odlicno je! Ja sam vec porucila novo ;)

      Delete