Pages

Sunday, December 8, 2019

Bed Head TIGI urban anti+dotes recovery hair mask



Kada su maske za kosu u pitanju, pravu i veliku promenu u učinku sam primetila tek kada sam sa drogerijskih prešla na profesionalne brendove. Tigi je bio jedan od prvih koji me je oduševio, pa sam upravo zahvaljujući njihovoj kombinovanoj maski iz Catwalk linije (klik) shvatila da mojoj kosi i te kako prijaju i fale proteini. Ovog puta, odlučila sam da probam jednu masku za hidrataciju, koja je takođe veoma hvaljena. Dvoumila sam se između crvene i ove, ali kako mi kosa trenutno nije oštećena odlučih da probam baš ovu, jer jer nije za ekstremno suvu kosu. Poručila sam je sa sajta Look fantastic, na kom je više nema (izgleda da povlače Tigi) po ceni od 10 evra, što je značajno povoljnije nego kod nas. Koliko mi se dopala, saznajte u nastavku...




Sama maska je, kao i pakovanje, plave boje i dolazi u količni od 200 ml. Miris joj je izuzetno prijatan i mislim da bi se svakome dopao. Pri tom, nije puno jak da guši, kao što to ume da bude slučaj sa profesionalnim proizvodima za kosu. Srednje je gustine i nije potrebna velika količina po korišćenju (naravno, nanosim je samo na krajeve u visini od nekih 7-8 cm). Nije nimalo masna, kosa je brzo upije, što mi odgovara jer uz decu teško imam više od 20ak minuta vremena za držanje maske. Nisam primetila da je potrebno duže držati je na kosi, jer je efekat koji ovako dobijem zaista odličan. Ponekad, pre nje nanosim L'oreal CC kremu, a pošto takvi proizvodi znaju da isuše kosu, ova maska joj povrati svu hidrataciju. Primetila sam da mi uz ovu masku (a pretpostavljam da utiče i Keune dvofazna prskalica koju koristim svaki put) kosa izgleda zaista lepo do narednog pranja, čak i kada je samo osušim fenom. Dok, ranije nisam mogla nigde sa puštenom kosom, ukoliko ne bih koristila presu. Sada, peglanje ostavljam samo za specijalne situacije. Nakon ispiranja ove maske, nemam potrebu za korišćenjem regeneratora, jer se kosa izuzetno lako rasčešlja i meka je kao svila. Zaista sam prezadovoljna, najviše zbog toga što nimalo ne oteža dlaku.


Od skupljih maski za hidrataciju sam do sada probala Redken All softKerastase Nutritive masku i ovu. Sve tri smatram odličnim maskama i sigurna sam da nećete pogrešiti koju god da odaberete. Ali, ako bih morala da izaberem jednu, to bi bila ova Tigi, samo zbog odnosa cene, količine i kvaliteta. Druge dve su duplo skuplje (Redken oko 20 evra, Kerastase oko 25 evra), a ne smatram da su duplo bolje. Sigurno ću u budućnosti probati i crvenu masku iz ove linije, samo da nađem gde se još može online poručiti, pošto su cene kod nas duplo više.

Koja je vaša omiljena maska za hidrataciju kose?
Pozdrav :)

No comments:

Post a Comment